dinsdag 8 september 2009

Kijken! Kijken! En Kennis leren zien!

Kijk Cobi, het is eigenlijk prijsgeven wat er omgaat in de beeldende kunst.
Namen van kunstenaars met getallen erachter, niet om iemand een hoog of laag cijfer te geven, nee, dit zijn een soort statistieken over schilderijen van de laatste veertig jaar. Je kunt er nog wel 1 miljoen foto's aan toevoegen, maar de verhoudingen zullen hetzelfde blijven.
Iemand die geïnteresseerd is leest het dan zo goed dat hij/zij daar vertrouwen in moet krijgen.
Voor een aankoop van een goed schilderij, wat zijn waarde zal behouden, moet het in deze lijsten staan. Staat de naam van een kunstenaar er niet bij, laat je dan niet zomaar overhalen voor een te hoog bedrag.
Maar pas op, want er zijn veel vervalsingen op de markt en helaas ook vaak op veilingen. Gebleken is dat als je een bedrag van €1000,- besteedt aan een bekende kunstenaar je dat in 20 jaar vaak ziet verdubbelen of zelfs meer. Dit geldt ook voor de veel hogere bedragen natuurlijk.
Jonge mensen moeten eigenlijk nu kopen, maar ja, die kopen liever een huis vol goedkope wanddecoraties, zonde van je geld. Goede kunst is een groot plezier en een mooi bezit.
Kennis en vertrouwen is wel belangrijk om het aan te durven. Kijk naar die namen en lees de getallen, bij wie kom je deze informatie tegen? In de toekomst zullen er heel veel mensen naar gaan kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten